Βιογραφικό

Ο Γιώργος Ξενούλης γεννήθηκε το 1944 στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του και έφυγε για την Αφρική. Το 1990 επιστρέφει στην Ελλάδα και από τότε κατοικεί και εργάζεται στην Αθήνα. Ο Ξενούλης άντηλσε τα πρώτα του ερεθίσματα πάνω στη γλυπτική από την τέχνη των ιθαγενών Κεντρικής Αφρικής (Kinsangani). Εκεί, βαθειά μέσα στη ζούγκλα, εντυπωσιάσθηκε από τα πρωτόγονα εργαστήρια και τον σχεδόν ανύπαρκτο μηχανικό εξοπλισμό τους, με τον οποίο φιλοτεχνούσαν αξιοθαύμαστα έργα τέχνης και μικρογλυπτικής, με κύρια υλικά το ελεφαντόδοντο, τον έβενο αι το μαλαχίτη. Στην Πραιτώρια της Νοτίου Αφρικής, ο Ξενούλης σπούδασε γλυπτική και εξειδικεύτηκε στις τεχνικές του γύψου, του κεριού, του πηλού και του ορείχαλκου.

Από τότε ασχολείται συστηματικά με τη γλυπτική. Τα θέματα που τον εμπνέουν απορρέουν από την αρχαία ελληνική μυθολογία, τη φύση και τη θάλασσα.

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω μεγάλα έργα του Κυρίου Ξενούλη που κοσμούν διάφορα μέρη της Ελλάδας:

  • Το παιδί και το Δελφίνι, στην Ύδρα
  • Δημήτριος Βικέλας, στον Αερολιμένα Σύρου
  • Ελαία η Πυρφόρος, στην Ερμούπολη
  • Γοργόνα Παναγιά, στην Κίνι, Άνω Σύρου
  • Δελφύς, στο Καστελόριζο
  • Η Γοργόνα, στον Πόρο

Εκτός από τα παραπάνω, έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, οργανισμούς, σε τράπεζες, σχολεία, μουσεία, δημοτικές βιβλιοθήκες καθώς και σε επώνυμες συλλογές έργων νεώτερης και σύγχρονης τέχνης. Ο Καλλιτέχνης έχει παρουσιάσει τα έργα του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.